We gingen op tijdreis en namen mee … een Heidelberg degelpers

aug 24, 2015

Soms moet je even terug in de tijd duiken om efficiënter te werken. Onze tijdreis bracht ons bij een Heidelberg degelpers uit 1969. Deze robuuste oldtimer kan onze missie verder vorm geven: kwalitatief werk afleveren binnen korte deadlines en tegen scherpe prijzen. Resultaat: we kunnen meer interne afwerking aan. We plaatsen perforatielijnen, snijlijnen en rillijnen

Papierplezier of bomen gooien?

apr 6, 2015

Ik durf het gerust toe te geven: ik hou van papier. De geur van vers bedrukte vellen, die nog lichtjes warm zijn als ze uit de drukpers komen; Het subtiel verschil tussen een effen en een licht gestructureerde papiersoort, waar je kan aan blijven voelen, als een blinde die gretig een brailleboek leest; De vreugde

Wanneer kies je voor offset en wanneer voor digitale druk?

apr 3, 2015

Offsetdruk en digitale druk hebben door hun specifieke techniek een verschillende kostenstructuur. Bij offsetdruk is de opstartkost hoog, maar de variabele kost laag. Bij digitale druk is de opstartkost verwaarloosbaar, maar is de variabele kost groter.

Waarom is onze digitale drukkwaliteit zo goed? Het geheim van de HP Indigo ElectroInk.

feb 7, 2014

Klanten vragen ons wel eens hoe het komt dat we in digitale druk zo’n goede kwaliteit kunnen bekomen. En gebruiken we nu eigenlijk toner of inkt? 

Workshop fotoboeken

jan 1, 2014

Op donderdag 20 en 27 februari gaven we een workshop rond fotoboeken. Onze drukker David Maeyens gaf wat uitleg over hoe je een bestand best aanlevert, en demonstreerde een drukwerk op de digitale drukpers.